Afbeelding

Politie zoekt getuigen van ongeluk bij station in centrum

Algemeen

DIEMEN - De politie is op zoek naar getuigen van een ongeluk dat op woensdag 3 juni rond 18.00 uur heeft plaatsgevonden bij het NS-station in het centrum.

Een voetgangster liep die avond over de Ouddiemerlaan. Omdat de spoorbomen gesloten waren, stonden enkele voertuigen te wachten bij de spoorwegovergang. De vrouw maakte gebruik van de situatie en stak de Ouddiemerlaan over. Ze passeerde hierbij het stilstaande verkeer, dat echter op het moment dat zij overstak juist net weer in beweging kwam. De vrouw kwam in aanraking met een scooter en raakte hierbij gewond. Hoewel de bestuurder van de scooter in de eerste instantie nog hulp verleende, is zijn identiteit tot op heden onbekend. 

Het Team Ernstige Verkeers Ongevallen (TOEV) heeft het ongeval in onderzoek en komt graag in contact met deze scooterbestuurder, ofwel eventuele getuigen.

De bestuurder van de scooter is ongeveer 17 tot 19 jaar oud, heeft donkere krullen en reed op een kleine, wit met groene scooter. Ook zagen vele omstanders het voorval gebeuren en hebben meerdere personen hulp verleend aan het slachtoffer, onder andere vanuit de andere voertuigen die daar voor de spoorbomen aan het wachten waren. Ook met hen komt de politie graag in contact. 

Op het eerste oog leken de verwondingen van het slachtoffer nog mee te vallen, maar nader onderzoek in het ziekenhuis wees echter uit dat vrouw een gecompliceerde dubbele botbreuk heeft. 

Om het voorval duidelijk in beeld te krijgen, is het onderzoeksteam op zoek naar getuigen en/of eventuele camerabeelden van het ongeval, bijvoorbeeld dashcams in voertuigen. Ook mensen met informatie die nog niet met de politie hebben gesproken wordt verzocht contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief