Afbeelding

Burgemeester Boog bezoekt centrale testlocatie coronavirus in RAI

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft vanmorgen de Centrale testlocatie coronavirus in de RAI in Amsterdam bezocht.

Sinds afgelopen dinsdag kunnen alle inwoners uit de regio Amsterdam-Amstelland met coronaklachten zich door de GGD laten testen op het virus. 

Burgemeester Erik Boog bezocht woensdagochtend de centrale testlocatie in de RAI in Amsterdam. Hij liet zich daar door de GGD informeren over het actuele testbeleid. In congrescentrum RAI Amsterdam kunnen mensen met coronaklachten uit de regio Amsterdam-Amstelland, dus ook inwoners van Diemen, op de fiets, met de auto of gewoonte voet langskomen. Via het landelijk telefoonnummer 0800-1202 kan daarvoor een afspraak worden gemaakt.

De GGD heeft in diverse ruimtes van het congrescentrum speciale coronateststraten ingericht. Burgemeester Boog: “Testen is zeer belangrijk. Door te testen weet je waar je aan toe bent en voorkom je dat je jouw familie en vrienden besmet. Dit is heel hard nodig om corona onder controle te krijgen. Grote complimenten aan alle GGD-medewerkers voor hun grote inzet om dit allemaal mogelijk te maken.”

Mensen met klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur kunnen zeven dagen per week tussen 8.00 en 22.00 uur bellen met 0800-1202 voor een testafspraak. Ze moeten daarvoor hun burgerservicenummer (BSN) bij de hand houden.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief