Afbeelding

Horecazaken gaan morgen open

Algemeen

Diemen - De horecazaken in Diemen mogen maandag om 12.00 uur weer open.

Ook Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid is er klaar voor. Na een grote opfrisbeurt, zowel binnen als buiten, is Het Wapen van Diemen helemaal klaar om de gasten te ontvangen. Uiteraard zijn er voorbereidingen getroffen om aan alle regels te voldoen, zoals de afstand van 1,5 meter. Het terras is in gereedheid gebracht voor heropening en uitgebreid waardoor er 30 tot 50 gasten buiten kunnen plaatsnemen.

De horecaondernemers in Diemen zullen hun gasten niet ontvangen met een handdruk, maar wel met een glimlach.

Voor restaurants en cafés gelden strikte voorwaarden. Gasten moeten voor een plek binnen reserveren en aan elke gast wordt eerst gevraagd of hij of zij coronaklachten heeft. Er mogen in een horecazaak maximaal 30 gasten (exclusief personeel) aanwezig zijn en alle gasten hebben een zitplaats. 

Terrassen

De gemeente heeft horecaondernemers in Diemen de ruimte gegeven om (onder voorwaarden) hun terras tijdelijk te vergroten of een tijdelijk terras te realiseren. Grand Café Cheers, Café ‘t Pandje, Het Wapen van Diemen, Brasserie Drusius en Paviljoen Puur hebben hiervoor een aanvraag ingediend. Deze tijdelijke terrasvergunningen zijn allemaal door de gemeente goedgekeurd. De gemeente verwacht de komende tijd nog aanvragen van andere horecazaken. De  terrasvergunningen gaan op 1 juni in en zijn tot het einde van het jaar geldig.

De nieuwe, tijdelijke regels zorgen ervoor dat terrasbezoek veilig kan op 1,5 meter afstand en dat er genoeg ruimte overblijft voor hulpdiensten, voetgangers, fietsers en ander verkeer. Ook blijft er op het Diemerplein ruimte voor de markt en de standplaatsen. 

De horecazaken kunnen zelf bepalen of gasten moeten reserveren voor gebruik van het terras. Voor de terrassen buiten geldt geen maximum aantal bezoekers. Wel moet iedereen aan een tafeltje zitten en geldt de afstand van 1,5 meter, behalve voor gezinnen. 

Als er maximaal twee personen aan een tafeltje zitten, geldt de 1,5 meter-eis ook niet.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief