Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Minderjarige inwoner van Diemen aangehouden na steekincident in Amsterdam-Zuidoost

Algemeen

DIEMEN - De politie heeft twee minderjarige verdachten aangehouden in verband met een steekincident in Amsterdam-Zuidoost. Een van hen is een inwoner van Diemen.

Het steekincident vond woensdagavond 27 mei plaats aan Huigenbos. Het slachtoffer zou zijn belaagd en zijn gestoken met een groot mes door een groep jongens. Korte tijd later hield de politie een verdachte aan op basis van een signalement dat een getuige door had gegeven aan de politie. Deze jongen bleek niets met het incident te maken te hebben en is na verhoor heengezonden en is geen verdachte meer in de zaak.

Het slachtoffer is niet aanspreekbaar en ligt nog in het ziekenhuis. Gisteravond hield de recherche twee nieuwe verdachten aan. De verdachten zijn minderjarig en woonachtig in Diemen en Amsterdam. Bij een van de verdachten is een vuurwapen aangetroffen. Het is nog niet bekend of het om een echt wapen gaat. Het wapen is in belag genomen. De recherche sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Mensen die over meer informatie beschikken kunnen contact opnemen via telefoonnummer: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

Uit de krant