Afbeelding

Kinderen en ouders zijn verrast door snelle verwijdering van mandschommel

Algemeen

DIEMEN - De gemeente heeft vanmorgen de mandschommel op het Jaagpad in de wijk Plantage de Sniep Noord weggehaald. De mandschommel is vervangen door een babyschommel.

Veel kinderen en ouders uit de wijk Plantage de Sniep Noord zijn teleurgesteld dat de gemeente de mandschommel zo snel heeft weggehaald en niet heeft gewacht tot er een plan voor speel- en ontmoetingsplekken in de buurt is gemaakt. 

"De buurtbewoners zouden nu echt eens gehoord willen worden, omdat men al zes jaar meer speelgelegenheden wil zien en niet dat zaken worden weggehaald", aldus een buurtbewoner.

Er waren bij de gemeente klachten van omwonenden binnengekomen over tieners die voor overlast zorgen bij de mandschommel. Amélie de Groot en Suze van Langen (9), bewoonsters van Plantage de Sniep Noord, startten rerent een petitie om de mandschommel te behouden. Zij overhandigden de petitie aan wethouder Matthijs-Sikkes van den Berg. Hij verzocht de meisjes om een tijdelijke locatie voor de mandschommel te zoeken. De meisjes vonden een locatie aan het einde van het Jaagpad, vlak bij de Sportlaan. Maar na bezwaren van directe omwonenden besloot de gemeente de mandschommel toch niet tijdelijk op die plek te plaatsen.

De gemeente gaat samen met alle bewoners van het noordelijk deel van Plantage de Sniep een plan maken voor speel- en ontmoetingsplekken in de buurt. Daarbij zal zeker ook gekeken worden naar de mogelijkheden voor oudere kinderen.

Uit de krant