Erik Winkler heeft klep op afvalbak gemaakt.
Erik Winkler heeft klep op afvalbak gemaakt.

Klep op afvalbak geeft vogels geen schijn van kans

DIEMEN - Vogels zoeken regelmatig naar etenswaren in afvalbakken. Dit zorgt voor rotzooi op straat. Ondernemer Erik Winkler bedacht een simpele, maar doeltreffende oplossing voor dit probleem.

Erik Winkler is samen met zijn broer Ferry Winkler eigenaar van het reclameproductiebedrijf Dekoratie Studio Ferry Winkler. Het bedrijf is gevestigd aan Stammerkamp 14, het bedrijventerrein dat vlak bij het Diemerbos ligt.

Erik Winkler: "Er staat vlak voor de ingang van ons pand een gemeentelijke afvalbak. Die is dikwijls vol, ook omdat mensen die bij McDonald's zijn geweest er hun afval in gooien. In de praktijk blijkt echter dat er veel afval door dieren uit de afvalbakken worden gehaald op zoek naar eten. Vooral vogels als eksters en kauwen zoeken naar etenswaren in de afvalbak en dat zorgt ervoor dat er vaak veel afval op straat ligt. Aangezien we dicht bij het Diemerbos zitten is het daardoor extra vervelend als dit afval door de wind de natuur in verdwijnt. Daarnaast wordt vuil op straat als storend ervaren en demotiveert het mensen om hun afval ook in de afvalbakken te gooien."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten