De theaterzaal.
De theaterzaal.

Theater de Omval is klaar voor heropening

Algemeen

DIEMEN - Theater de Omval organiseert vanaf donderdag 4 juni weer filmvoorstellingen. Door de coronaregels moeten er veel voorbereidingen worden getroffen.

Michiel Hatenboer is zakelijk directeur van Theater de Omval. Hij vertelt welke maatregelen er worden genomen om te voldoen aan de regels waaraan theaters zich dienen te houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Theater de Omval moest op zondag 15 maart de deuren sluiten. De voorstellingen die op de agenda stonden, zijn geschrapt of verschoven naar een datum later dit jaar, soms zelfs naar de eerste helft van 2021. Hatenboer: "Wij gaan in de maand juni zes keer per week een film draaien. Elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.15 uur wordt een film vertoond. Op de dinsdag- en de donderdagmiddag is er ook 's middags om 14.15 uur een filmvoorstelling. Er zijn op dinsdag 2 juni geen filmvoorstellingen. We beginnen op donderdag 4 juni. Voor het begin van het seizoen 2020-2021 gaan we waarschijnlijk geen theatervoorstellingen meer organiseren. Voor dertig bezoekers kunnen we geen artiesten naar ons theater laten komen. We hopen met het komende theaterseizoen al wel in augustus van start te gaan. Maar ook dat is nog onzeker door alle beperkingen."

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief