Daniel Beijnes, eigenaar van Café 't Pandje.
Daniel Beijnes, eigenaar van Café 't Pandje.

Horecaondernemers zijn blij dat ze hun gasten weer kunnen ontvangen

DIEMEN - De horeca mag op maandagmiddag 1 juni om 12.00 uur weer open. De horecaondernemers in Diemen zijn er klaar voor.

De eigenaars van de horecazaken hebben maatregelen getroffen om te voldoen aan de regels van de overheid. Het zal voor ondernemers en hun gasten even wennen zijn.

Daniel Beijnes, eigenaar van Café 't Pandje, heeft diverse maatregelen genomen om aan de coronamaatregelen te voldoen. Gasten dienen telefonisch te reserveren via nummer 06-85259312. Zij kunnen van dinsdag tot en met zondag voor een van de drie tijdblokken reserveren. Daniel ontvangt zijn gasten bij de ingang van het café en voert vervolgens een gesprek over hun gezondheid. Bij de ingang staat een tafel met een ontsmettingsmiddel. In het café is ruimte voor dertig gasten. Na de verwachte verdere versoepeling van 1 juli zijn er iets meer plaatsen. Daniel: "Wij hebben met behulp van tape looplijnen in de zaak aangebracht. Dit maakt het mogelijk dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Er is een beperkt aantal plaatsen aan de bar. Iedereen dient te gaan zitten. Het is niet toegestaan om aan de bar te staan. Wij hebben in de hele zaak tafels geplaatst waaraan mensen kunnen gaan zitten. Tafels voor twee, vier en zes personen. Aan al die tafels is een afstand van 1,5 meter gegarandeerd. Aan het begin van de bar staan nu geen krukken. Hierdoor kunnen mensen de toiletten makkelijk en op een verantwoorde manier bereiken. Zij kunnen ook gebruik maken van onze tweede toiletgroep achter in de zaak. De bar is met behulp van plastic afgeschermd. Dit zorgt ervoor dat ons personeel geen direct contact met de gasten heeft. Wij serveren de drankjes niet aan de tafels. Er komt aan het begin van de bar een plek waar onze gasten hun drankjes kunnen afhalen. Wij hebben het liefst dat onze gasten contactloos betalen. Het pinapparaat en de deuren van de toiletten zullen vaak worden gereinigd."

 Café 't Pandje is overigens op maandag 1 juni open.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten