Controle van bomen op aanwezigheid van eikenprocessierups

DIEMEN - Medewerkers van het bedrijf Terra Nostra zijn begonnen met de controle van de eikenbomen in Diemen op de aanwezigheid van nesten van de eikenprocessierups.

De brandharen van deze rups kunnen gezondheidsklachten veroorzaken zoals jeuk, irritatie van de huid en irritatie aan ogen en luchtwegen. Daarom worden de rupsen in een zo vroeg mogelijk stadium bestreden. Vorig jaar zijn op verschillende locaties in Diemen nesten van de eikenprocessierups in eikenbomen aangetroffen en verwijderd.

Het bedrijf gaat alle eikenbomen in Diemen controleren. Wanneer er een nest wordt aangetroffen wordt de boom gemerkt met een rood-wit lintje en geregistreerd. Ook wordt bepaald hoe snel het nest verwijderd moet worden. Nesten vlak bij een speelplek of andere locaties waar veel mensen komen, moeten sneller verwijderd worden dan nesten in het buitengebied.

Alle informatie wordt doorgegeven aan een gespecialiseerd bedrijf. Medewerkers van dit bedrijf verwijderen de nesten door deze weg te zuigen. Om zichzelf tegen de brandharen te beschermen, dragen zij beschermende pakken. 

Mensen die eikenprocessierupsen aantreffen in een boom die nog niet gemerkt is met een rood-wit lintje kunnen dit melden bij Klant Contact Centrum van de gemeente, telefoon (020) 31 44 888.

Meer berichten