Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie zoekt mannen die geld hebben opgenomen met gestolen bankpas van bejaarde Diemenaar

Algemeen

DIEMEN - De politie is op zoek naar twee mannen die ervan worden verdacht op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2020 geld op te hebben genomen met een gestolen bankpas. De pas werd waarschijnlijk eerder gestolen van een 89-jarige man.

Op die zaterdag 22 februari rond 11.40 uur neemt het slachtoffer geld op bij een geldautomaat aan de Ouddiemerlaan in Diemen. Vervolgens gaat hij weer terug naar huis. In de lift van zijn wooncomplex, ook gelegen aan de Ouddiemerlaan, wordt hij aangesproken door een onbekende man. De onbekende vraagt of de 89-jarige man geld kan wisselen en dat kan. Tijdens het wisselen van het geld ziet de 89-jarige man dat de onbekende zijn portemonnee aanraakt, maar hij schenkt daar verder geen aandacht aan. Hij wijt dit aan het feit dat ze dicht tegen elkaar aan staan in de lift.

De volgende dag, op zondagavond 23 februari, merkt de 89-jarige man dat hij zijn bankpas mist. Als hij zijn saldo checkt, ziet hij dat er twee keer een flink geldbedrag is afgeschreven op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2020. Iemand heeft zaterdag geld opgenomen bij een geldautomaat aan op het Wilhelminaplantsoen in Diemen en zondag bij een geldautomaat op de Middenweg in Amsterdam.

Signalementen verdachten
Van die beide pintransacties zijn op de website politie.nl beelden te zien. Hierop is te zien dat twee verschillende mannen apart van elkaar geld opnemen met de bankpas. Het is niet duidelijk of de verdachten op deze beelden ook verantwoordelijk zijn voor de diefstal van de bankpas. De bankpas is vermoedelijk gestolen door de onbekende in de lift.

De politie toont op de website politie.nl afbeeldingen van twee verdachten. Ook worden de signalementen van alle betrokkenen omschreven. 

Mensen die de twee verdachten herkennen of over meer informatie beschikken kunnen contact opnemen met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

Uit de krant