Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Arrestaties en gesloten pand na inval appartement

DIEMEN - De politie heeft maandag 25 mei 2020 bij een actie in een appartementencomplex aan Jan Duikerhof in de wijk Holland Park in Diemen drie personen aangehouden. In de woning waarin zij verbleven, werd ruim twee kilogram cocaïne, een vuurwapen, doosje met munitie en een geldbedrag van 38.500 euro aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor, de recherche gaat verder met het onderzoek. Op last van burgemeester Boog is de woning per direct gesloten op grond van de Opiumwet.

De afgelopen jaren hebben de politie en de gemeente Diemen de aanpak van zware ondermijnende criminaliteit geïntensiveerd. Dit leidt tot meer controles, meer invallen, meer arrestaties en meer (tijdelijk) gesloten panden. De actie aan Jan Duikerhof volgde na een buurtonderzoek, waarin het beeld ontstond dat in één van de appartementen meer mensen zouden verblijven dan uit de gemeentelijke Basisadministratie (GBA) zou blijken. 

Bij een bezoek aan het appartement troffen agenten drie personen in de woning: een 33-jarige Roemeense vrouw en twee mannen (27 en 36 jaar oud) uit Albanië. Verder leidde de controle tot de vondst van munitie. In overleg met de officier van justitie volgde een doorzoeking in de woning. Tijdens de doorzoeking werden onder anderen ruim twee kilogram cocaïne, een doosje munitie, een vuurwapen en 38.500 euro aan contant geld aangetroffen. 

Dit soort interventies hebben tot doel om een vuist te maken tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. In de strijd tegen ondermijning zijn de politie en gemeente Diemen scherp op het fenomeen spookbewoning. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het bevolkingsregister of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op. Met de aanpak Scheerlicht in Diemen wordt dit actief en effectief bestreden. 

Mensen die signalen ontvangen van spookbewoning kunnen dit laten weten aan de wijkagent. Zij kunnen ook altijd bellen met 0900-8844 of anoniem informatie doorgeven via 0800-7000.

Meer berichten