Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog: 'Koop lokaal'

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog roept op Diemense ondernemers te steunen en zoveel mogelijk lokaal te kopen. 

Boog: ”De coronacrisis heeft voor kleine zelfstandigen en andere ondernemers grote gevolgen. Gelukkig mogen kappers, masseurs en andere contactberoepen inmiddels weer aan de slag. Ook de horeca krijgt per 1 juni weer meer ruimte, door de opening van de terrassen en het toestaan van maximaal 30 mensen in een café of restaurant. De gemeente werkt actief mee aan meer terrasruimte voor de Diemense horeca. Toch staan veel ondernemingen al onder druk omdat zij in de financiële problemen zijn gekomen. Daarom blijft onze boodschap: koop lokaal en steun onze Diemense ondernemers! Deze boodschap ondersteunen wij continue vanuit ‘Daarom Diemen” onder het motto “Ik koop lokaal”.

"Veel lokale ondernemingen bieden online hun producten aan, en als je 1,5 meter afstand houdt en drukte vermijdt, kun je ook fysiek je boodschappen in Diemen blijven doen. Blijf dus kopen bij de slager, groenteboer, kledingzaak, juwelier, schoenenwinkel, slijterij, cadeauwinkel of boekenwinkel in Diemen en zet iets leuks op de stoep bij je vrienden omdat ze bijvoorbeeld jarig zijn. Of geef ze een bon van een van de lokale restaurants of winkels. Of verras je buurman of buurvrouw met een lokaal cadeau, omdat die alleen woont of keihard in een van de vitale beroepsgroepen werkt", aldus Boog.

Boog: "Maar het gaat niet alleen om winkels en de horeca. U kunt ook andere Diemense ondernemers steunen door producten of diensten lokaal af te nemen. Ga naar de lokale autogarage, bestel een taxi bij een Diemens taxibedrijf of laat uw kapotte fiets bij een fietsenhandel in Diemen maken. Laat uw klussen in huis door een Diemens klussenbedrijf doen, ga naar een lokaal administratiekantoor of vraag een Diemense tuinman voor het opknappen van uw tuin. Om maar wat voorbeelden te noemen. En als u toch kritisch kijkt: kijk ook naar wat duurzaam is. Zo helpt u mens en klimaat!”

"U kunt online en via de lokale media kijken naar alle lokale mogelijkheden in Diemen. Zo kunt zich goed oriënteren. Via de Facebook-pagina van ‘Daarom Diemen’ krijgt u ook regelmatig tips", aldus de burgemeester.

Meer berichten