Foto:

Mandschommel Jaagpad wordt toch verwijderd

DIEMEN - Amélie de Groot en Suze van Langen (9) bewoonsters van Plantage de Sniep Noord, hebben vorige week opnieuw een petitie overhandigd aan de gemeente. Zij hebben hun voorkeur uitgesproken voor een tijdelijke plek voor de mandschommel: aan het einde van het Jaagpad bij de Sportlaan.

Er zijn echter omwonenden die bij de gemeente bezwaar hebben gemaakt tegen de tijdelijke plek voor de mandschommel. De gemeente laat weten dat de verplaatsing niet doorgaat. 

Twee weken geleden overhandigden de twee meisjes al een eerste petitie aan wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg waarin zij zich uitspraken tegen het verwijderen van de mandschommel die halverwege het Jaagpad staat. Die petitie werd door zo'n honderd buurtbewoners ondertekend. Het ging om kinderen en volwassenen. 

Op het Jaagpad staan diverse speeltoestellen. Een van die speeltoestellen bestaat uit twee 'gewone' schommels en een mandschommel. Een aantal buurtbewoners heeft bij de gemeente geklaagd over geluidsoverlast die zou worden veroorzaakt door kinderen en jongeren die op de mandschommel spelen. 

De gemeente wilde de mandschommel tijdelijk verplaatsen en vervangen door een babyschommel, in afwachting van een totaalplan voor speelvoorzieningen in die wijk. 

Dit tijdelijke verplaatsing van de mandschommel gaat dus niet door. De mandschommel wordt verwijderd van de huidige plek. De meisjes zijn teleurgesteld. 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten