Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Verhuizing bibliotheek naar De Omval fors duurder

Algemeen

DIEMEN - De kosten van de verbouwing en de aanbouw van De Omval die nodig zijn om de verhuizing van de openbare bibliotheek naar De Omval mogelijk te maken vallen hoger uit dan eerder was berekend. Dit heeft het college van B en W aan de gemeenteraad laten weten.

Eerder was berekend dat er voor de verbouwing en aanbouw van De Omval een bedrag van 2.450.000 euro nodig was. "In dit bedrag was nog geen rekening gehouden met het treffen van duurzaamheidsmaatregelen. Het betreft bijvoorbeeld de optimalisatie van de bestaande installatie, het aanbrengen van PV-cellen en een mos/sedum-dak. Ook zijn er hogere kosten door normale prijsstijgingen die op basis van marktwerking, materiaalkostenstijgingen en reguliere indexen in de afgelopen twee jaren moeten worden gehanteerd", aldus het college.

Het college van B en W laat de gemeenteraad weten er een investering van in totaal 3.940.723 euro noodzakelijk is. "Een bedrag van 600.000 euro hiervan kan worden gedekt door een investering vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam en een bedrag van 150.000 euro kan worden gedekt vanuit de besparingen op het Meerjaren Onderhoudsplan voor De Omval", aldus het college.

Het college zal de gemeenteraad later dit jaar vragen om akkoord te gaan met het verstrekken van een kredietaanvraag van 3.200.000 euro.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief