Foto: Gerrit Alink

Natuurspeelplaats Rode Kruislaan geopend

DIEMEN - Met een vanwege de coronamaatregelen bescheiden feestelijke bijeenkomst heeft wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg vandaag samen met kinderen uit de buurt de natuurspeelplaats aan de Rode Kruislaan geopend. De natuurspeelplaats is onderdeel van een park met ruimte voor spelen, bewegen en ontmoeten.

Het nieuwe parkje is bijzonder, omdat het niet alleen een speelplek is, maar ook een tiny forest kent en een amfibieënpoel. De speelplek is mede bedacht door de bewonersgroep De Flatmakers.

Wethouder Sikkes-van den Berg is trots op het nieuwe stukje Diemen: "Het meest trots ben ik op de bewoners die zich zo voor deze plek hebben ingezet. Door hun betrokkenheid is er nu een heel bijzondere plek die de hele buurt een zetje omhoog geeft. Ik ben er ook trots op dat we als gemeente hier zo’n mooie combinatie van fijn speelplezier voor de jeugd en duurzame natuurontwikkeling hebben kunnen neerzetten. We hebben ingezet op hele leuke speeltoestellen, maar tegelijkertijd op biodiversiteit en klimaatadaptie. Dat levert samen een prachtresultaat op."

De natuurspeelplaats heeft een trapveldje en een kabelbaan, maar ook eilandjes die met boomstammen bereikbaar zijn en dat biedt allerlei mogelijkheden om in en om het water te spelen. Het hele terrein is natuurlijk ingericht met groene oevers, een minibos en het poeltje voor amfibieën. Hiermee helpt de plek ook om hittestress te voorkomen en is deze geschikt voor waterberging bij grote buien. Binnenkort worden bij de barbecueplek nog twee picknickbanken geplaatst.

Meer berichten