Afbeelding
Foto: Politie.nl

Politie zoekt inbreker woning aan Griend

Algemeen

DIEMEN - De politie heeft op de website politie.nl foto's gepubliceerd van een man die op zaterdag 29 februari 2020 heeft ingebroken in een woning aan Griend in Diemen-Zuid.

De bewoners verlieten hun woning die avond rond 19.15 uur en toen zij een paar uur later weer thuis kwamen zagen zij dat de achterdeur beschadigd was. Binnen bleken er verschillende elektronische apparaten gestolen te zijn. De politie heeft camerabeelden van een verdachte.

Op de camerabeelden is te zien dat een onbekende man rond 19.35 uur over het tuinhek klimt en de tuin in komt. De man heeft een rugzak bij zich. Vervolgens voert de man met spullen uit zijn rugzak handelingen uit bij de achterdeur van de woning en gaat op een gegeven moment naar binnen. Beelden van binnen laten zien dat de man met een zaklamp in zijn hand de woning doorzoekt. De camera lijkt hij niet op te merken, want daar kijkt hij recht in en zijn gezicht is dan heel duidelijk te zien. Uiteindelijk verlaat de man zo’n tien minuten na aankomst de woning weer. Hij gaat opnieuw   door de achterdeur en heeft op dat moment twee tassen in zijn hand. Deze tassen had hij eerder niet bij zich. De man verlaat via de tuindeur de tuin.

De politie verzoekt mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-700. Het is ook ook mogelijk om via de website www.politie.nl een tipformulier in te vullen.   

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief