Afbeelding

Randvoorwaarden voor terrassen na versoepeling coronamaatregelen

Algemeen

DIEMEN - De horeca en de bijbehorende terrassen mogen vanaf 1 juni 12.00 uur weer open. Dit heeft premier Rutten zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Den Haag. Er gelden strikte regels.

De gemeente heeft zich in voorbereiding op de versoepeling ten aan zien van de horeca gebogen over de mogelijkheden. 

Een aantal Diemense ondernemers heeft inmiddels te kennen gegeven bij heropening hun terras te willen uitbreiden of een terras te willen plaatsen. Het college wil dat via tijdelijke terrasvergunningen mogelijk maken en gaat er vanuit dat het om maatwerkoplossingen gaat. Om een eerlijke verdeling van de ruimte te bereiken en om de overlast te beperken zal de gemeente een aantal heldere randvoorwaarden hanteren bij de vergunningverlening. 

Het gaat er dan onder andere om dat de routes voor nood- en hulpdiensten vrij blijven en dat de 1,5 meter regel te allen tijde gewaarborgd wordt, op, van, naar en om het terras. Er geldt een verplicht deurbeleid, met reserveringen en toezicht voor het terras en een maximum van 30 personen voor binnen. Dit aantal is exclusief personeel.

Verder is het de bedoeling dat de openbare ruimte zoveel mogelijk in stand blijft en er gaan dus geen bankjes, lichtmasten, bebording etc weg. Eerder verleende vergunningen, zoals voor de markt of standplaatshouders blijven intact. Een terras komt in principe direct voor de eigen gevel van de horecagelegenheid en waar dat niet kan, wordt er gekeken naar maatwerkoplossingen.

Ruimte wordt eerlijk verdeeld.

Het is de bedoeling dat de tijdelijke vergunningen per 1 juni verleend zijn.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief