Afbeelding
Foto: © Minneboo FotografieNicole Minneboo
Partnerbijdrage

De perfecte raamdecoratie voor jouw slaapkamer

Algemeen

Raambekleding is een zeer belangrijk onderdeel in de slaapkamer. Het heeft zowel een sfeervolle als praktische functie. Met het kiezen van raambekleding moet je rekening houden met 2 dingen: het type slaapkamerraam en het transparantieniveau. Moet jouw slaapkamer goed donker zijn ‘s nachts of wil je het juist luchtig houden? En heb je een draai-kiepraam of een standaard raam? Benieuwd naar de alle mogelijkheden? Lees dan snel verder! 

Verduisterende raambekleding: rolgordijnen
Rolgordijnen zijn één van de meest gekozen soorten raamdecoratie in de slaapkamer. Kies je voor een rolgordijn met een cassette, zijprofielen en een verduisterende stof, dan ben je verzekerd van totale duisternis. De zijprofielen sluiten de kleine kiertjes aan de zijkanten af, waardoor er geen lichtkieren ontstaan. Een donkere slaapkamer is voor veel mensen een vereiste voor een goede nachtrust. Wil je liever wat meer licht doorlaten? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor een stof die wat meer licht door laat. 

In de moderne slaapkamers zijn draai-kiepramen niet meer weg te denken. Ook voor deze ramen zijn rolgordijnen ideaal. Het rolgordijn met mini-cassette biedt een uitkomst bij draai-kiepramen, doordat je het systeem op het kozijn plakt zonder dat je hoeft de boren of schroeven. Het rolgordijn blijft op het raam zitten, ook al open of sluit je het raam. 

Een sfeervolle slaapkamer met houten jaloezieën
Waar een donkere slaapkamer voor de één een must is, vind een ander juist de sfeer belangrijker. Houten lamellen zijn echte sfeermakers en bieden een toegevoegde waarde in iedere ruimte. Of je nu kiest voor een chique hotelkamer look met mooie brede lamellen of juist voor een bohemian sfeer met witte houten jaloezieën met een duidelijke houtnerf. Houdt er wel rekening mee dat houten jaloezieën een slaapkamer nooit volledig verduisteren. Om de slaapkamer toch zo donker mogelijk te maken kun je jouw jaloezieën met een ladderband bestellen. Hierdoor zijn de gaatjes in de lamellen niet meer zichtbaar.

Raambekleding in je slaapkamer combineren
Vind je zowel sfeer als comfort belangrijk combineer dan jouw raamdecoratie met gordijnen. Wil je graag houten jaloezieën, maar ook een donkere slaapkamer? Kies dan voor een verduisterend gordijn. Zo profiteer je overdag van voldoende lichtinval en sfeer en ‘s avonds van een donkere kamer. Ideaal! Kies je juist voor een verduisterende soort raambekleding, zoals verduisterende rolgordijnen? Dan is het een optie om voor vitrage- of inbetween gordijnen te kiezen. Gordijnen voegen niet alleen sfeer toe in de slaapkamer, maar hebben ook een geluiddempende en isolerende werking.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief