Afbeelding

Danny van Zuijlen benoemd als directeur van Theater de Omval

Algemeen

DIEMEN - Danny van Zuijlen is benoemd als directeur van Theater de Omval. Hij volgt Annabertha Veninga op. Zij neemt in juni afscheid van Theater de Omval.

Annabertha Veninga heeft als directeur/programmeur bijna 25 jaar de theatervoorstellingen in Theater de Omval verzorgd. In die periode is De Omval uitgegroeid tot het culturele hart van de gemeente. Het cabaret, de bijzondere theaterproducties en de kindervoorstellingen die Veninga naar Diemen heeft gehaald zijn inmiddels niet meer weg te denken.

Het bestuur van Stichting De Omval heeft de 33-jarige Danny van Zuijlen benoemd als haar opvolger. De nieuwe directeur neemt vanaf augustus de artistieke portefeuille over van Annabertha Veninga. Met Michiel Hatenboer, die de bedrijfsvoering van het theater regelt, vormt hij in het komende theaterseizoen de directie van Theater de Omval.

Danny van Zuijlen is sinds 2015 directeur van De Fransche School in Culemborg. Dat theater wist hij, in samenwerking met negentig vrijwilligers, weer op de kaart te zetten, onder andere door meer op de lokale gemeenschap gericht te programmeren. Daarnaast werkt Van Zuijlen als theaterproducent. 

Lees meer in het DiemerNieuws van woensdag 20 mei.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief