Een thuisduel van TIW-Survivors in mei 2019.
Een thuisduel van TIW-Survivors in mei 2019. Foto: TIW-Survivors

TIW-Survivors: geen perspecief op Sportpark Middenmeer

Algemeen

DIEMEN - Honk- en softbalvereniging TIW-Survivors gaat ervan uit ook na dit jaar nog actief te zijn in Diemen. Dat zegt voorzitter Gregor Rossen.

De toekomst van TIW-Survivoris in Diemen is al lange tijd ongewis. Als het aan de gemeente ligt, verhuist de vereniging van Sportpark De Diemen naar de accommodatie van de Amsterdamse vereniging OVVO op Sportpark Middenmeer in Amsterdam-Oost. Het bestuur van TIW-Survivors stelt echter dat de vereniging daar geen perspectief heeft.

Er wordt al lange tijd nagedacht over de herinrichting van Sportpark De Diemen. De gemeente ziet graag dat TIW-Survivors vertrekt en naar Amsterdam-Oost verhuist. Op de plek van de honk- en softbalvereniging komt dan ruimte voor twee hockeyvelden voor Hockey Club Diemen, een vierde veld voor SV Diemen en wellicht ook een handbalveld en eventueel ook een beachvolleybalveld voor SV Zeeburg. De handbalvereniging zou graag naar Sportpark De Diemen verhuizen. Op een deel van de huidige accommodatie van SV Zeeburg komt een tweede sporthal. Dit heeft tot gevolg dat het clubgebouw van SV Zeeburg verdwijnt en dat de handbalvereniging een van de twee handbalvelden kwijtraakt.

De gemeente Diemen heeft altijd de intentie uitgesproken dat TIW-Survivors een 'zachte landing' in Amsterdam dient te maken. Het doel van de gemeente is dat TIW-Survivors ook na een eventuele verhuizing naar Sportpark Middenmeer perspectief heeft. En dat is volgens voorzitter Rossen van TIW-Survivors dus niet het geval. Rossen: "Wij hebben zo'n 150 leden en tien teams. De accommodatie van OVVO is anders ingericht dan die van ons in Diemen. Er is daar onvoldoende ruimte voor onze tien teams om te trainen en te spelen. De gemeente Amsterdam deelt die mening. Als wij naar OVVO moeten verhuizen, heeft de vereniging geen perspectief."

Voor een reactie van de gemeente:

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief