Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Stadsdeelcommissie Amsterdam Oost wil geen warmte afnemen van biomassacentrale

Algemeen

DIEMEN - De stadsdeelcommissie van Amsterdam Oost heeft dinsdagavond voor het voorstel van de VVD en Meerbelangen gestemd om het gemeentebestuur van Amsterdam te adviseren om in Amsterdam geen warmte af te nemen van de biomasscentrale die bij Vattenfall in Diemen gebouwd gaat worden. De stadsdeelcommissie is een adviesorgaan van het college en de gemeenteraad van Amsterdam.

De fracties van de PvdA, D66 en de SP steunden het voorstel van de VVD en Meerbelangen. Alleen GroenLinks stemde tegen.

Frans van Vliet, fractievoorzitter van de VVD: "Het idee achter het advies dat Bas van Vliet van Meerbelangen en ik hebben geschreven is dat Amsterdam duidelijk zal maken geen warmte af te gaan nemen van de biomassacentrale in Diemen. Dan hoeft die biomassacentrale wat ons betreft niet te worden gebouwd. We willen niet meer meewerken aan de verdere aanleg van een warmtenet als daar warmte uit de biomassacentrale doorheen gaat."

Frans van Vliet is voormalig inwoner van Diemen. Hij maakte in het verleden deel uit van de fractie van de VVD in de gemeenteraad in Diemen.

Niet alleen inwoners van Diemen maken zich zorgen over de bouw van een biomassacentrale bij Vattenfall in Diemen. Dit geldt ook voor inwoners van plaatsen in de regio zoals Amsterdam Oost.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief