Afbeelding

Zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran gaat maandag weer open

Algemeen

DIEMEN - Het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran gaat op maandag 11 mei weer open. Daarvoor geldt wel een landelijk protocol met voorwaarden.

De coronamaatregelen worden stap voor stap versoepeld onder de voorwaarde dat het coronavirusonder controle blijft. 

Eerder deze week is er aangegeven wat er vanaf een bepaalde datum weer kan, te beginnen op 11 mei. Binnenzwembaden mogen vanaf die datum weer open en dus ook het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen. 

Daarvoor geldt wel een landelijk protocol met voorwaarden. Concreet betekent het dat het Diemense zwembad maandag 11 mei weer open gaat voor zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar. Dat gaat om diplomazwemmen A (diepe bad), B, C en zwemvaardigheid. Vanaf dinsdag 12 mei is in beperkte mate weer banenzwemmen mogelijk. Daarvoor geldt een maximum aantal deelnemers en een eenrichtingsverkeer in het zwembad, terwijl inhalen niet is toegestaan.

In het algemeen gelden de hygiëne- en gedragsregels van het RIVM, met name voor afstand houden en beperking van drukte. In het hele zwembad zijn vaste eenrichtingsroutes, de douches zijn buiten gebruik, betalingen gebeuren uitsluitend per pin.

Uit de krant