Afbeelding
Foto: Gerrit Alink

Gemeente deelt tulpen uit aan personeel van politie, brandweer en ambulance

Algemeen

DIEMEN - Het college van B en W en de gemeenteraad hebben vanmiddag tulpen uitgedeeld aan personeel van de politie, brandweer en de ambulance in Diemen. Dit als blijk van waardering voor het fantastische werk van deze hulpverleners in deze zware tijd van het coronavirus.

De tulpen werden uitgedeeld bij de brandweerkazerne in Diemen.

De tulpen werden uitgereikt door burgemeester Erik Boog en de raadsleden Jan Sikking (Onafhankelijke Partij Diemen) en Wim Advokaat (Ons Diemen).

Burgemeester Erik Boog: “Wij zien zeer betrokken hulpverleners die zich extra inspannen om hun werk goed te blijven doen. Dat is niet makkelijk. Als hulpverlener wil je oog houden voor de veiligheid van de samenleving, maar ook voorzichtig zijn voor je eigen veiligheid en die van jouw collega’s en omgeving. Het coronavirus en de maatregelen om het virus te bestrijden hebben enorme consequenties. Daarmee neemt de druk op de hulpverleners enorm toe. Er werd al veel van hen gevraagd, maar hun taken zijn door deze crisis, ook op emotioneel vlak, verzwaard. Bijvoorbeeld door de problemen in de zorg, de noodzaak van extra handhaving en de toename van sociale problemen. Onze dankbaarheid voor hun inzet willen we daarom op deze wijze uiten.”

In deze tijd worden door de gemeenteraad en het college van B en W elke week bloemen uitgedeeld aan verschillende groepen in Diemen

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief