Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog sluit pand op basis van de Opiumwet

Algemeen

DIEMEN - Op last van burgemeester Erik Boog is vandaag een pand op bedrijventerrein Verrijn Stuart tijdelijk gesloten op basis van de Opiumwet. In het pand werd eerder een professionele hennepkwekerij met bijbehorende apparatuur aangetroffen en ontmanteld.

Burgemeester Boog: "Politie en gemeente maken werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Zolang er geen ander drugsbeleid in Nederland wordt gevoerd, wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Voor een goed ondernemersklimaat moeten criminele activiteiten ook van onze bedrijventerreinen worden geweerd."

"Bij de huidige hennepkwekerijen is er een groot risico op brand door kortsluiting en lekkage. Voor de wietteelt worden op grote schaal pesticide en zoutzuur gebruikt. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen zorgen voor ademhalingsproblemen en zelfs voor schade aan de luchtwegen. In de meeste hennepkwekerijen wordt met automatische sproei-installaties water verneveld om een vochtig klimaat te creëren. Die waterdruppels zijn een broedplaats voor legionella. Besmetting met de bacterie kan een dodelijke afloop hebben."

"Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De financiële schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Verhuurders en energiebedrijven worden geconfronteerd met hoge kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Uiteindelijk betalen wij allen daar de rekening voor. Daarom blijven wij hier tegen optreden. Wij adviseren verhuurders ook veel strenger te controleren wie hun panden huren en welke activiteiten hier plaatsvinden", aldus Boog.

Uit de krant