Afbeelding
Foto: Gerrit Alink.

Kransen gelegd bij monument

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog en zijn vrouw Wahida, wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg en Josje Kronenberg, voorzitter van het comité Diemen 1940-1945, hebben vanmiddag kransen gelegd bij het monument achter het gemeentehuis.

In verband met de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is er aan het begin van de middag een bescheiden ceremonie geweest.

Van de korte plechtigheid en van de toespraken van burgemeester Boog en van de voorzitter van het comité Diemen 1940-1945, Josje Kronenberg, is een videoregistratie gemaakt. Die zal vanavond vanaf 19.00 uur te zien zijn via de website van Studio DMN (www.studiodmn.nl) en via de communicatiekanalen van de gemeente (www.diemen.nl).

Het Nationaal Comité heeft alle blazers van Nederland opgeroepen om 19.58 uur het taptoesignaal mee te spelen vanuit huis. Verder is er de uitnodiging om na de twee minuten stilte het Wilhelmus thuis mee te zingen. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam wordt zoals ieder jaar live uitgezonden door de NOS.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief