Afbeelding
Partnerbijdrage

Bent u al verzekerd tegen de kosten van een uitvaart?

Algemeen

We denken er het liefst niet aan maar de kosten van een uitvaart lopen al snel tegen de 8000 euro aan. Een bedrag wat niet iedereen op de rekening heeft staan en waar uw nabestaanden voor opdraaien als u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Wat de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn dat leggen we u uit in dit artikel.

70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. En dat is een verstandige keuze. Buiten dat u hiermee uw nabestaanden ontzorgt heeft u ook de volledige regie over uw begrafenis of crematie. Bij het afsluiten kunt u namelijk al aangeven wat uw uitvaartwensen zijn. Mocht het zo zijn dat uw wensen met betrekking tot uw uitvaart in de loop der jaren veranderen dan kunt u dit natuurlijk altijd nog wijzigen.

Welke soort uitvaartverzekering?
Zodra u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten dan zult u merken dat er meerdere soorten verzekeringen zijn. Aan de hand van uw uitvaartwensen zult u de verzekering kunnen afsluiten welke het beste aansluit bij uw wensen.

Natura uitvaartverzekering
Wilt u bijvoorbeeld uw nabestaanden helemaal ontzorgen dan is de natura uitvaartverzekering voor u de beste optie. Bij deze vorm van verzekeren zullen de producten en diensten voor uw uitvaart verzorgd worden. De uitvaartondernemer zal in overleg met uw nabestaanden de uitvaart geheel naar wens regelen.

Kapitaal uitvaartverzekering
Als u liever wat meer flexibiliteit wenst en weet dat uw nabestaanden liever zelf de uitvaart verzorgen en alles regelen dan kunt u beter een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Met deze verzekering bouwt u een kapitaal op wat zal worden uitgekeerd aan één of meerdere nabestaanden die hiermee uw uitvaart kunnen verzorgen.
Het is bij de kapitaal verzekering wel verstandig om vooraf met uw nabestaanden te overleggen en uw uitvaartwensen kenbaar te maken.

Uitvaartverzekeringen vergelijken
Zodra uw uitvaartwensen bekend zijn en u weet welk soort uitvaartverzekering u wilt afsluiten kunt u beginnen met het vergelijken van de uitvaartverzekeringen. Er zijn namelijk meerdere uitvaartverzekeraars met allen hun eigen voorwaarden en premies. In Nederland zijn de 4 grootste uitvaartverzekeraars: DELA, Monuta, Yarden en Ardanta.
De premies verschillen niet zo heel veel van elkaar maar het is wel verstandig om de voorwaarden van de verzekeringen goed door te nemen voor u deze afsluit. De voorwaarden en premies zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo zult u een hogere premie betalen als u op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit en bovendien kunnen er na een bepaalde leeftijd wachtjaren worden ingesteld. Het is verstandig om u al op jonge leeftijd te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart zeker als u een goedkope uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Uitvaartverzekering afsluiten
Als u eenmaal weet welke uitvaartverzekeraar uw voorkeur heeft kunt u de verzekering gaan afsluiten. Bij het afsluiten zult u enkele vragen over uw gezondheid moeten invullen zodat de verzekeraar het risico op vervroegd uitkeren kan inschatten. Als u alles heeft ingevuld zal de verzekeraar uw aanvraag beoordelen en zult u binnen enkele dagen bericht ontvangen of u bent geaccepteerd. Nadat u de uitvaartpolis hebt ontvangen bent u verzekerd tegen de kosten van uw uitvaart.

Afbeelding
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief