Afbeelding
Foto: Rick Bakker, Inbo Amsterdam

Onafhankelijke Partij Diemen wil besluitvorming Arent Krijtsstraat 1 opschorten

Algemeen

DIEMEN - De Onafhankelijke Partij Diemen wil dat de besluitvorming over de nieuwbouw in de Arent Krijtsstraat 1 wordt opgeschort.

De oppositiepartij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

Sinds vrijdag 10 april 2020 liggen de volgende stukken zes weken opnieuw ter inzage: het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder en het ontwerpbesluit voor de Omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen. Tijdens deze periode heeft iedereen de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. 

De Onafhankelijke Partij Diemen vindt het niet juist dat dit tijdens de lockdown gebeurt. "Er zijn bewoners die digibeet zijn en geen toegang hebben tot de zienswijzen. Ook is een informatieve avond onmogelijk en geannuleerd en kunnen de bewoners ook niet onderling bij elkaar komen. De planning wordt wel exact aangehouden. Vanwaar de haast en waarom worden er geen aanpassingen gemaakt in de planning vanwege de huidige situatie? Waarom worden zienswijzen hier in Diemen niet opgeschort, terwijl dat wel kan in een gemeente als Weesp", aldus de Onafhankelijke Partij Diemen.

Uit de krant