Afbeelding
Partnerbijdrage

Noodzakelijke tuinklussen om op te pakken in uw vrije weekend

Algemeen

Waarschijnlijk is het u al opgevallen, nu u met het mooie weer veel tijd heeft doorgebracht in de tuin: de schutting is aan vervanging toe. De kans is groot dat u nu meer vrije tijd heeft door de huidige thuisblijfsituatie. Plan dus snel een weekend in om uw schutting te vervangen en bestel alvast uw   nieuwe tuinhout online. Dan heeft u de hele zomer plezier van uw nieuwe schutting. Geen nieuwe schutting nodig? Maar wilt u wel wat maken in de tuin? Dan is het afbakenen van uw moestuin een klus die u kunt oppakken. Dan kunnen de huisdieren in ieder geval niet in uw zaaibedden gaan woelen. Voor het afbakenen van een moestuin of bijvoorbeeld een boomgaardje of een dierenweide zijn afrasteringspalen erg geschikt. Uiteraard zijn er nog meer tuinklussen te bedenken. Heeft u hier hulp bij nodig? Wij helpen u graag op weg.

Het juiste tuinhout voor de schutting
Bij het plaatsen van een schutting heeft u de keuze uit uiteenlopende manieren en kunt u gebruik maken van vele materialen. Houten schuttingen zijn altijd nog de meest toegepaste erfafscheidingen. Door te kiezen voor materialen van verduurzaamd, ofwel geïmpregneerd tuinhout, Douglashout of hardhout gaat hij ook nog eens heel lang mee. Als u het tuinhout behandelt met olie of beits, blijft de fraaie houtstructuur zichtbaar. Daarom passen ze goed bij uiteenlopende stijlen van woningen. De laatste jaren is het ook een trend om schuttingplanken verticaal te plaatsen. Schuttingplanken zijn er van meerdere houtsoorten. Al deze houtsoorten zijn zeer geliefd, omdat ze prima bestand zijn tegen alle weersomstandigen, insecten en micro-organismen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te bewerken. Ook voor de palen zijn er diverse opties. Zo kunt u kiezen voor hardhouten palen of Douglas palen. Deze schuttingpalen geven uw schutting een lange levensduur, omdat het hout zelfs wanneer het in contact komt met natte grond maar liefst 25 jaar meegaat.

Tuinschermen plaatsen 
Al u kiest voor tuinschermen heeft u een goed en solide alternatief. Met kant-en-klare Douglas, hardhouten of geïmpregneerde tuinschermen, maakt u snel en eenvoudig zelf een mooie afscherming. Een van de voordelen van tuinschermen is dat u stukken minder schroef- en boorwerk heeft te verrichten. Ook zijn ze per schuttingdeel te vervangen of te demonteren. De palen van de tuinschermen zitten fraai in het zicht en worden niet verstopt achter de planken. Voor extra bescherming, kunt u de houten tuinschermen oliën of beitsen. Ook met een goede laag verf geeft u ze een mooie uitstraling.

Afbeelding
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief