Afbeelding

Bloemen voor mantelzorgers

Algemeen

DIEMEN - Eind volgende week zullen honderden mantelzorgers in Diemen tulpen ontvangen van de gemeenteraad en het college van B&W in Diemen. Dit als blijk van waardering voor het fantastische werk van de mantelzorgers, zeker in deze zware tijd van het coronavirus.

Vanmorgen ontvingen mevrouw Claassen, die mantelzorger is voor haar man, en Karin van Bodegraven, mantelzorgmakelaar van Markant, de organisatie die mantelzorgers ondersteunt, symbolisch de eerste bloemen.

Volgens burgemeester Boog zijn de mantelzorgers in deze coronacrisis een ‘verborgen groep’: “Je hoort weinig over mantelzorgers, terwijl zij het nu vaak extra lastig hebben. Het werk gaat gewoon door, terwijl de omstandigheden steeds moeilijker worden. Voor je naaste ben jij als mantelzorger nu nog belangrijker. Daarom wil je ook extra zuinig zijn op je eigen gezondheid. Tegelijk maak je je misschien zorgen om besmetting van je kwetsbare naaste. Omdat de professionele zorg onder druk staat vanwege het coronavirus, wordt er meer verwacht van mantelzorgers. Daarom dit gebaar naar al die lieve mantelzorgers.”

In deze tijd worden door de raad en het college elke week bloemen uitgedeeld aan verschillende groepen mensen in Diemen.

Dit keer in samenwerking met Markant.

Uit de krant