Rick Poelwijk op de campus.
Rick Poelwijk op de campus.

Veel studenten zijn tijdelijk van campus in Diemen-Zuid vertrokken

Algemeen

DIEMEN - Op Our Campus in Diemen-Zuid is het veel minder druk dan enkele maanden geleden. Veel studenten zijn naar hun ouders vertrokken en buitenlandse studenten naar het land waar zij vandaan komen.

Het is een doordeweekse dag rond lunchtijd. Het is prachtig weer. Onder normale omstandigheden zou het nu druk zijn op de campus in Diemen-Zuid. Studenten zouden in hun vrije tijd heerlijk van de zon genieten op een van de bankjes of op een terras op de campus.

Maar de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben zichtbare gevolgen voor de campus. De horecazaken hebben hun deuren gesloten en behalve dat er weinig studenten aanwezig zijn, lopen er ook nauwelijks buurtbewoners of werknemers van bedrijven in de omgeving over de campus. Rick Poelwijk (24) woont ruim een jaar op Our Campus. Hij studeert bestuursrecht en is raadslid voor D66. Rick, die in Diemen is opgegroeid, vindt het prettig om op de campus te wonen. "Er zijn veel goede voorzieningen, waaronder horecazaken en een sportschool. Je kunt hier makkelijk in contact komen met mensen, maar ook op jezelf zijn." 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant