Afbeelding
Partnerbijdrage

Iedereen wil toch een baan met optimaal werkgeluk?

Algemeen

Werken doe je om te leven en niet omgekeerd. Een groot deel van je leven ben je aan het werk. Daarom is het erg belangrijk dat je voldoening uit je baan kunt halen. Kun jij nog steeds zeggen dat je blij en gelukkig bent in je huidige functie? Een mooi woord hiervoor is werkgeluk. Deze term speelt een steeds grote rol op de arbeidsmarkt. Bij werkgeluk gaat het om veel meer dan alleen het geluk en plezier in je werk. Ook is het belangrijk dat je baan je motiveert, prikkelt en energie geeft. Werken zou geen verplichting moeten zijn, maar een positieve bijdrage aan je leven en aan je geluksgevoel. Als je ervaart dat je minder of zelfs geen voldoening meer haalt uit je werk, overweeg dan een volgende stap. Dit kunnen nieuwe taken binnen je huidige functie zijn of een andere positie in je huidige bedrijf. Je kunt zelfs nadenken over een overstap naar een nieuwe werkgever. Ambieer je  bijvoorbeeld een functie bij de overheid of in de zorg, dan begeleidt detacheerder Joinuz je graag bij het vinden van jouw nieuwe baan met optimaal werkgeluk.

Een baan die bij je past 
Plezier in je werk, een veilige en goede werkomgeving, een korte reisafstand en een passend salaris zijn voorwaarden die doorslaggevend kunnen zijn bij de keuze van een baan. Daarnaast wil je ook zoveel mogelijk uit je eigen kwaliteiten en sterke kanten halen. Dat kan bij Joinuz. De detacheerder binnen de zorg en overheid vindt voor jou een functie die perfect past bij jouw wensen en niveau. Bij het vinden van de juiste match gaan de recruiters uiterst zorgvuldig te werk. Je wordt niet zomaar aan de eerste de beste baan gekoppeld, maar tijdens een oriënterend gesprek en diepgaande vervolggesprekken wordt goed in kaart gebracht waar je passie ligt en je waar je echt blij van wordt. Joinuz valt op door de ‘lekker-leven-filosofie’. Joinuz gaat ervan uit dat de meeste mensen werken om er lekker van te leven en zichzelf te belonen met mooie spullen voor in huis of de tuin, kleding of een goede fles wijn bijvoorbeeld. Elke dag doet Joinuz er alles aan om werkzoekenden aan banen te helpen die dit mogelijk maken.

Een baan met betekenis 
BIj Joinuz ben je niet een van de zoveel medewerkers, maar juist een waardevolle kracht. Dat je een baan hebt die je leuk vindt, betekent niet automatisch dat je ook energie van je werk krijgt. Jouw taken zijn van betekenis voor de onderneming en je aanwezigheid is van toegevoegde waarde. Dit geldt zeker in de zorg en bij de overheid. Er zijn in beide sectoren zoveel functies te noemen die een betekenisvolle of maatschappelijke bijdrage leveren. Uiteraard is dit ook persoonsafhankelijk. Wat de een betekenisvol vindt, hoeft voor de ander niet te gelden. Werkgeluk ervaar je ook als je in je baan de ruimte en mogelijkheid hebt om je te ontwikkelen. Je krijgt de kans om je individuele competenties te ontwikkelen en zit niet tot aan je pensioen vast aan een bepaald takenpakket. Je kunt je werk meerwaarde geven door een opleiding of cursus te volgen via de Joinuz Academy. Zo blijft je baan uitdagend en blijf je jezelf vernieuwen. Het is ook belangrijk dat diverse factoren met elkaar in balans zijn. Zo kan een dosis verantwoordelijkheid of juist de afwezigheid daarvan van grote betekenis zijn bij het ervaren van werkgeluk. Wil je werken bij de overheid of in de zorg? Samen met jou gaat een recruiter op zoek naar een baan dat je in alle opzichten past als een jas.

Zo leuk is het om te werken via Joinuz
Dat Joinuz als geen ander weet dat plezier in je werk belangrijk is, blijkt uit de ruimte die de organisatie haar mensen geeft voor eigen inbreng, spontane ideeën en zo nu en dan voor een feestje. Bij Joinuz doen ze niet aan losse diensten of een paar dagen werken. Ze kijken naar langdurige opdrachten. Als de ene opdracht stopt, wordt er weer een nieuwe passende opdracht voor je gezocht. Dit gaat altijd in samenspraak met jou. Ook blijft je kennis up-to-date met de opleidingen van de speciale Joinuz Academy. Ook heeft Joinuz een gezonde levensstijl van haar medewerkers hoog in het vaandel staan. Echt trots is Joinuz op de notering in de Top 50 van Vitaalste Bedrijven van Nederland. Deze top bestaat uit bedrijven die het meest investeren in het energieniveau van hun werknemers en in een duurzaam succes voor de toekomst. Reken maar dat Joinuz alles op alles zet om jou vitaal en gelukkig te houden in je werk.

Afbeelding
Afbeelding
!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief