Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog: 'Saamhorigheid vasthouden'

Algemeen

DIEMEN - “Het is belangrijk dat we de saamhorigheid in Diemen blijven vasthouden.” Dat zegt burgemeester Erik Boog in een eerste reactie op de recente kabinetsbesluiten over het coronavirus. 

“Ik ben erg trots op hoe wij in Diemen tot nu toe zijn omgegaan met deze grote crisis. Dat moeten we voortzetten om hier doorheen te kunnen komen. Zeker nu de crisis langer gaat duren, en de onzekerheid voor veel mensen groter wordt, hebben we elkaar nodig.”

“Ik kan mij voorstellen dat de reacties op de kabinetsbesluiten uiteenlopen. Veel mensen hadden gehoopt dat er meer ruimte zou komen. Als ik ondernemer zou zijn met grote zorgen over het voortbestaan van mijn zaak, zou ik ook weer aan de slag willen en perspectief krijgen. Het zijn verschrikkelijk moeilijke dilemma’s. Hoeveel ruimte geef je weer aan mensen, met alle risico’s van dien? We komen nu in een hele lastige fase van de crisis. Gaan we allemaal onze eigen weg? Of blijven we elkaar vasthouden, hoe ingewikkeld dat ook is?”

“We zien dat de cijfers iets beter worden, we zitten echter nog midden in een gigantische gezondheidscrisis. De druk in de ziekenhuizen is nog enorm en de situatie in de verpleegzorg blijft schrijnend. Daarom mogen we niet verslappen. Er wordt nu nog meer een beroep op ons allen gedaan om creatief en flexibel te zijn. Ik blijf optimistisch over onze gezamenlijke kracht. Met de energie en de saamhorigheid die in Diemen is ontstaan kunnen we ook de komende zware tijd aan.”

“Als regio gaan we aan de slag om alle nieuwe maatregelen uit te werken, bijvoorbeeld om meer ruimte te bieden aan het onderwijs en georganiseerde sportactiviteiten. Dat willen we in goed overleg doen met alle betrokkenen. Ondertussen werkt iedereen keihard om de sociale en economische gevolgen van deze crisis zoveel mogelijk te beperken. Dit alles zal niet makkelijk zijn, het zal nog veel discussie opleveren. Ook de handhaving blijft onderwerp van gesprek. Voor de één gaat het allemaal veel te ver, voor de ander is het nooit streng genoeg. Ik vraag om wederzijds begrip en respect in die discussies. Als we blijven samenwerken kunnen we vooruit, maar het zal stapje voor stapje gaan.”

Uit de krant