De Hartveldseweg.
De Hartveldseweg.

Werkzaamheden voor Oost-West As liggen op schema

Algemeen

DIEMEN - De werkzaamheden op de Hartveldseweg voor de Oost-West As tussen de Burgemeester Bickerstraat en de Arent Krijtsstraat liggen op schema.

Nadat ruim twee weken geleden tram 19 terugkeerde in Diemen brak er een nieuwe fase aan van de werkzaamheden op de Hartveldseweg voor de Oost-West As.

Personeel van aannemer KWS is momenteel bezig met werkzaamheden aan beide kanten van de tramrails tussen het kruispunt bij de Diemerbrug en de Arent Krijtsstraat. Aan de zuidkant van de Hartveldseweg, langs de Weespertrekvaart, wordt de nieuwe rijbaan afgewerkt. Ook worden aan die kant de riolering, groen- en boomplantvakken, het fietspad en de promenade aangebracht. Andere werkzaamheden bestaan uit het schilderen van de damwand langs de Weespertrekvaart en het terugplaatsen van de geschilderde hekken langs het water. Ook aan de noordkant van de Hartveldseweg vinden werkzaamheden plaats. Daar worden een nieuwe rijbaan, een fietspad en een voetgangerspad aangelegd. Ook wordt nog de riolering vervangen en de groen- en boomplantvakken aangelegd. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe halte waar tram 19 in de richting van Station Sloterdijk en nachtbus N87 in de richting van het Centraal Station binnenkort zullen stoppen. De halte aan de noordkant van de Hartveldseweg ligt nu nog voorbij het kruispunt van de Hartveldseweg en de Arent Krijtsstraat, maar komt voor het kruispunt te liggen. De nieuwe halte wordt nog verder afgewerkt en voorzien van een abri en DRIS (dynamisch reizigers informatie systeem). De halte aan de zuidkant blijft op dezelfde plek liggen. Deze wordt verbreed en aangepast volgens de huidige eisen van het GVB. Tijdens de werkzaamheden zal er een tijdelijke halte komen aan de zuidkant van de kruising. Beide haltes worden ook toegankelijk voor mindervaliden.

Op 15 mei gaat ook de noordelijke rijbaan open voor automobilisten. De tram en bus stoppen met ingang van zaterdag 16 mei bij de nieuwe haltes ter hoogte van de Arent Krijtsstraat. 

Lees verder in de digitale editie

De tramhalte wordt aangelegd.
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief