Afbeelding
Foto: Holzhaus fotografie

Burgemeester Boog sluit woning in Diemen-Noord op basis van de Opiumwet

Algemeen

DIEMEN - Op last van burgemeester Erik Boog is vandaag een woning in Diemen-Noord tijdelijk gesloten op basis van de Opiumwet. Dit meldt de burgemeester op zijn Facebookpagina. 

Boog: "In de woning werd een grote, professionele hennepkwekerij met bijbehorende apparatuur aangetroffen en ontmanteld. Er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. Ook was er diefstal van stroom. De woning werd niet bewoond en is direct gesloten. Door de sluiting kan het huurcontract worden opgezegd en de woning voor echte woningzoekenden ter beschikking komen."

"Politie en gemeente maken werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Zolang er geen ander drugsbeleid in Nederland wordt gevoerd, wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Bij hennepkwekerijen in woningen is er een groot risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld."

"De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven worden geconfronteerd met hoge kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Uiteindelijk betalen wij allen daar de rekening voor. En voor mij heel belangrijk: woningen zijn er om in te wonen! Het kan niet zo zijn dat talloze woningzoekenden tevergeefs op zoek zijn naar een woning, terwijl veel woningen alleen worden gebruikt voor criminele activiteiten", aldus de burgemeester.

Uit de krant