Het Wapen van Diemen brengt tulpen.
Het Wapen van Diemen brengt tulpen.

Diemenaren leven mee met zorgcentra

Algemeen

DIEMEN - De bewoners van zorgcentra De Diem en Berkenstede maken een zware tijd door. Zij mogen sinds 20 maart geen bezoek ontvangen.

Verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn sinds 20 maart gesloten voor bezoekers en anderen die niet noodzakelijk zijn voor de basiszorg. Het kabinet maakte deze maatregel op 19 maart bekend. Het besluit is bedoeld om de kwetsbare bewoners beter te beschermen tegen het coronavirus (COVID-19).

De maatregel van het kabinet is in Diemen van toepassing op de zorgcentra De Diem in de Arent Krijtsstraat en Berkenstede in Diemen-Zuid. Beide zorgcentra maken deel uit van Cordaan.

In beide zorgcentra zijn bewoners getroffen door corona. Deze week is bekend geworden dat drie bewoners van De Diem zijn overleden aan de gevolgen van corona.

Wolter Knijff, woordvoerder van Cordaan: "Het is een zware tijd voor de bewoners van de zorgcentra. Zij kunnen geen bezoek ontvangen en dit betekent dat er ook geen mensen langs kunnen komen om mantelzorg te verlenen. Veel vrijwilligers van de zorgcentra zijn al op leeftijd en maken deel uit van een kwetsbare groep. Zij komen dus ook niet langs."

Lees verder in de digitale editie

TIW-Survivors schenkt chocolade.
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief