Afbeelding
Foto: RIVM

Gedragslijn voor studenten tijdens coronacrisis

Algemeen

DIEMEN - De maatregel om 1,5 meter afstand te houden geldt voor iedereen, behalve voor mensen die samen een huishouden delen. De maatregelen tegen groepsvorming gelden wel voor iedereen. Over de manier waarop dat uitpakt voor studenten die samen in een studentenhuis wonen, zijn door de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland afspraken gemaakt.

Zolang studenten binnen zijn of op eigen terras, geldt dat ze één huishouden vormen. Het blijft overigens ook dan raadzaam om afstand te houden en als iemand gezondheidsklachten heeft, die op corona kunnen duiden, is het aan te raden gemeenschappelijke ruimten te vermijden. Ook de bezoekregels, met de beperking van het aantal bezoekers tot drie, zijn gewoon van toepassing. Zodra studenten buiten zijn, geldt de noodverordening en kan opgetreden worden. Daar moeten studenten dus ook 1,5 meter afstand houden, ook als ze huisgenoten zijn. Samenkomsten zijn en blijven bovendien sowieso verboden. Als samenkomsten binnen de woning tot overlast leiden, kan uiteraard opgetreden worden net als in andere gevallen van overlast.

Via onderwijsinstellingen en de studentenorganisaties zal de informatie over de coronamaatregelen worden verspreid. Op de website van de gemeente zijn hierover veelgestelde vragen te vinden.

Uit de krant