Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog: zorgen over naleving regels door jongeren

Algemeen

DIEMEN - Het paasweekend is redelijk rustig verlopen in Diemen. Volgens burgemeester Erik Boog zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus over het algemeen goed nageleefd. “Dat is een compliment waard. Er blijft echter ruimte voor verbetering.”

Zo maakt Boog zich met name zorgen over een aantal jongeren dat zich steeds minder aantrekt van de maatregelen zoals anderhalve meter afstand houden.

Levensbedreigend

“Dat vind ik erg zorgelijk. De gevolgen zijn groot en levensbedreigend. Dat moeten deze jongeren, als toekomst van onze samenleving, inzien. En ik blijf benadrukken dat ouders een belangrijke verantwoordelijkheid hebben om hun eigen kinderen hierop aan te spreken. Aan de andere kant snap ik ook dat, hoe langer deze periode duurt, juist de jeugd een ventiel moet hebben om stoom af te blazen. We moeten er goed over nadenken hoe dat kan zonder de coronabestrijding in gevaar te brengen", aldus Boog.

Niet alleen jongeren

Boog geeft wel aan dat het niet alleen om jongeren gaat. “Als je ziet hoe sommige mensen zich nog steeds gedragen in de winkelcentra. Of dat nota bene volwassenen het slechte voorbeeld geven en afgesloten locaties betreden. Daar zijn ook de laatste dagen weer forse boetes voor uitgedeeld. Meestal helpen waarschuwingen, maar sommige mensen zijn echt hardleers. Gelukkig houdt het merendeel van de mensen zich wel aan de regels.”

Versterking

De komende tijd krijgen politie, handhavers, straatcoaches en de vrijwilligers van Samen Veilig versterking van de brandweer.

Boog: ”In Diemen hebben wij vergeleken met veel andere gemeenten meer toezicht op straat. Maar dan nog kunnen we niet overal en altijd zijn. Daarom zijn de extra oren en ogen van de brandweer erg welkom. Zij kunnen mensen aanspreken en snel signalen doorgeven. We mogen nu niet verslappen. Het gaat landelijk iets beter met de cijfers, maar we moeten nu volhouden. Dat is in het belang van ons allemaal.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief