Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

GroenLinks Diemen teleurgesteld over natuurvergunning biomassacentrale

Algemeen

DIEMEN - GroenLinks Diemen is teleurgesteld dat het ook de provincie Noord-Holland niet lukt de biomassacentrale in Diemen tegen te houden. "Zowel de gemeenteraadsfractie als de afdeling van GroenLinks Diemen zijn nog altijd sterk gekant tegen de bouw van deze centrale. Maar helaas heeft de provincie heeft geen redenen gevonden om de natuurvergunning af te wijzen. En dat terwijl het landelijk zeer aangescherpte stikstofbeleid erop leek te wijzen dat dit wel zou kunnen."

Dringend beroep

"Een biomassacentrale in Diemen past niet in een duurzaam klimaatbeleid in Nederland. Daarom doet GroenLinks Diemen een dringend beroep op de SER-werkgroep die momenteel werkt aan een kabinetsadvies over het duurzaamheidskader: overtuig het kabinet dat er geen draagvlak is voor biomassacentrales en dat subsidies voor grote houtgestookte biomassacentrales moet worden stopgezet", aldus GroenLinks.

Hilda van ’t Riet, fractievoorzitter GroenLinks Diemen: "Het is onbestaanbaar dat landelijke subsidies voor dit soort centrales nog steeds bestaan. En dat daardoor gemeenten en provincies geen poot hebben om op te staan om een centrale als die in Diemen tegen te houden. Terwijl die miljarden veel beter gebruikt kunnen worden voor isolatie van woningen en echt duurzame warmtebronnen. Dat Nuon/Vattenfall na alle publieke commotie zegt dat ze de komst van biomassacentrales wil heroverwegen, maar nog wel de centrale in Diemen willen bouwen, is extra stuitend."

Trots

"GroenLinks is trots op de vele Diemenaren die op allerlei manieren hebben geprobeerd deze centrale tegen te houden. Al deze acties hebben ertoe geleid dat de publieke opinie in Nederland ondertussen toch heel duidelijk tegen biomassacentrales is. Wij hopen dat deze mening samen met een duidelijk advies van de SER-werkgroep ervoor zorgt dat de biomassacentrale in Diemen er niet komt."

Uit de krant