Frank Geerts.
Frank Geerts.

PvdA wil weten of er leerlingen 'zoek' zijn

Algemeen

DIEMEN - De fractie van de PvdA wil weten of er leerlingen in Diemen 'zoek' zijn. De fractie van de PvdA heeft hierover aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld.

PvdA-raadslid Frank Geerts: "De Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) heeft geconstateerd dat binnen haar scholen rond de 5.000 leerlingen zoek zijn. Het betreft leerlingen van basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs, inclusief speciaal onderwijs. Dit is de uitkomst van een landelijk onderzoek onder 968 scholen. Toegespitst op de  Amsterdamse situatie blijkt uit publicaties van vorige week dat er tussen de 50 en 100 leerlingen volledig uit beeld zijn bij de genoemde schoolsoorten."

De fractie van de PvdA vraagt aan het college van B en W of het ook leerlingen die in Diemen wonen betreft. Indien dit het geval is wil de PvdA weten of de leerplichtambtenaar in Diemen op dezelfde wijze te werk gaat als in Amsterdam het geval is. "De insteek is om 'deur-bezoeken' af te leggen zonder bonnenboekje in de hand, maar om een helpende hand te bieden", aldus de PvdA.

Uit de krant