Afbeelding
Partnerbijdrage

Let hierop bij het kopen van een slimme rookmelder

Algemeen

Als je in een huis woont weet je hoe belangrijk het is om voor de veiligheid te zorgen. In de eerste plaats zorg je voor goede sloten op het raam. Daarnaast is het ook verstandig om te zorgen voor een goede inboedelverzekering. Zo zijn de spullen tegen schade verzekerd, waaronder diefstal en brand. Voor brand is het slim om te zorgen voor een slimme rookmelder. Wanneer je ‘s nachts slaapt schakelt het lichaam de neus uit en wordt je niet wakker omdat je iets vies ruikt of iets vreemds. Een rookmelder maakt geluid als er rook of brand is. Hier wordt je wel wakker van. 

Een slimme rookmelder

Een normale rookmelder zal afgaan door te piepen en eventueel ook door licht te maken. Er zijn dan hoorbare en visuele alarmeringen. Bij een slimme rookmelder wordt alles ook nog eens gekoppeld aan de slimme verlichting in huis. Wanneer het ‘s nachts donker is en het rook alarm gaat af dan wordt de vluchtweg verlicht. Het is dus simpelweg het volgen van de verlichting naar de uitgang om zo in veiligheid te komen. Hierna kan de brandweer gealarmeerd worden. Het zorgt voor een prettig en veilig gevoel. Ook kan de slimme rookmelder op de telefoon een alarm af laten gaan. Helemaal perfect wanneer je niet thuis bent. Het is dan toch mogelijk om actie te ondernemen en de schade te beperken. 

Veiligheid boven alles

Het is belangrijk om te zorgen voor een veilige woning. Of het nu een huurwoning is, een appartement of een koophuis: Kies voor veiligheid alom in het huis. Een slimme rookmelder is trouwens gemakkelijk te demonteren en kan gewoon meegenomen worden naar een nieuwe woning. De investering is dus eigenlijk voor een veel langere periode dan dat je in een huis woont. Hierdoor is het ook niet zo’n punt om een gezonde investering te doen. 

Er is meer: De slimme woning

Naast de slimme rookmelder en de slimme verlichting zijn er nog veel meer onderdelen waar je gebruik van kunt maken. Denk aan een slimme videobewaking of een slimme thermostaat. Het zijn elementen welke allemaal aan elkaar te koppelen zijn en veelal ook te bedienen zijn vanaf de smartphone of iPhone. Hierdoor is het mogelijk om op afstand mee te kijken hoe het in huis is en welke apparaten aan staan of niet. Het is een compleet pakket. Lees ook meer op Smartbright.nl over alle mogelijkheden van een slimme woning. 

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief