Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog: 'Houd vol!'

Algemeen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog is tevreden dat de inwoners van Diemen zich steeds beter houden aan de adviezen en maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

Boog: “Over het algemeen gaat het erg goed. Ondanks het mooie weer. Mensen blijven zo veel mogelijk thuis en de meeste gaan alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje. Ook wordt er steeds beter afstand gehouden en treffen winkeliers extra maatregelen. Maar we moeten volhouden. Ik zie zeker bij groepen jongeren de neiging om elkaar weer op te zoeken en geen 1,5 meter afstand te houden. Ik begrijp dat het soms lastig is, maar het is echt noodzakelijk om het virus onder controle te krijgen.” 

Extra toezicht

Boog geeft ook aan dat het extra toezicht helpt: “Handhavers van de gemeente, politie en straatcoaches letten actief op de opvolging van de regels. Als mensen zich niet aan de regels houden, volstaat vaak een waarschuwing. Maar soms moeten we wel een boete uitdelen. Vooral als mensen willens en wetens een afgesloten verboden locatie betreden. Dan krijgen ze een fikse boete.”

Verantwoordelijkheid

De burgemeester doet wel een beroep doen op iedereen om zelf verantwoordelijkheid te blijven nemen: “Onze toezichthouders en handhavers kunnen niet overal tegelijk zijn. De eigen verantwoordelijkheid blijft een grote rol spelen. Het is belangrijk dat we op elkaar letten. Dat ouders hun kinderen in de gaten houden en aanspreken. We moeten dit echt samen doen.” 

Paasweekeinde

Boog kijkt ook vooruit op het paasweekend: “Ik benadruk: blijf je aan de maatregelen houden. Laten we niet verslappen. We zitten nog midden in een zware crisis. Houd vol. Ga nou niet massaal naar buiten, hoe verleidelijk dat ook is. Een frisse neus halen, een blokje om is prima. Een noodzakelijke boodschap halen is niet erg. Maar het is echt niet de bedoeling om uitgebreid te recreëren, het water op te gaan, te picknicken of in grote groepen te wielrennen of motor te rijden. Denk aan al die mensen die ziek zijn of sterven. Alleen door ons eigen gedrag kunnen we deze crisis bezweren.”Burgemeester: 'Houd vol!'

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief