Afbeelding
Partnerbijdrage

“Gouden” bestemmingen in Frankrijk om u op te verheugen

Algemeen

Frankrijk biedt voor iedere type vakantieliefhebber wat wils. Het land heeft een enorme diversiteit aan landschappen: bergen, meren, bossen, kust en zee. Voor de actieveling zijn er genoeg sportieve en uitdagende activiteiten. Maar ook voor mensen die het liefst luieren en een boek lezen zijn er ideale plekjes te vinden. En wat is de beste plek om van uw bestemming te genieten? Vanaf een vakantiepark dat is beloond met een Zoover Gold Award. Graag laten we u kennismaken met twee vakantieparken met een Zoover Gold Award, gelegen in de Dordogne en in de Provence. 

Village de Cigales: een ideaal park met veel faciliteiten

Het eerste vakantiepark is Village des Cigales. Dit park ligt middenin de Dordogne op een heuveltop net buiten het plaatsje Maroux. Het park heeft maar liefst drie zwembaden met glijbanen, een tennisbaan, tafeltennis, trampolines, speeltuin, een groot schaakbord en - uiteraard - een echte Franse petanquebaan. Een animatieteam in het hoogseizoen zorgt voor leuke activiteiten voor kinderen en tieners. De vakantiehuizen staan op ruime kavels. Hier kunt u echt genieten van rust en privacy maar toch ook van veel faciliteiten op loopafstand.

Dagje op stap in de Dordogne? Dit kunt u doen

De Dordogne is niet voor niets een geliefde regio. De omgeving is goed te verkennen per fiets of door middel van een wandeltocht. Om de streek op een andere manier te ontdekken, kunt u gaan kanoën. Laat u rondleiden door een grot als u graag de schaduw opzoekt. En wilt u ergens anders afkoelen dan in het zwembad op het park ? Dan gaat u naar waterpark Quercyland. Ook bezoekjes aan de onbetwiste parel van de Périgord, Sarlat, en de bedevaartsplaats Rocamadour zijn de moeite waard.

Vallée de la St. Baume: luxe vakantievilla's op een toplocatie

Het tweede park - Vallée de la St. Baume - ligt aan de voet van de St. Baume en wordt omringd door wijngaarden en pijnbomen. Een uitstapje naar de Middellandse Zee is vanuit deze locatie goed te doen wat het een geweldig uitgangspunt maakt voor iedereen die tevreden is met zon, zee en strand. Wie niet houdt van stilzitten, kan zich wagen aan een beklimming van de St. Baume of bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht maken in de schitterende omgeving. Blijft u liever een dagje bij uw vakantiehuis? Met alle luxe van deze huizen - met of zonder zwembad - heeft u meer dan genoeg rust en privacy.

Wat kunt u doen in de omgeving?

In de omgeving van het park kunt u golfen, mountainbiken of waterfietsen op de adembenemende Gorges du Verdon die omringd is door spectaculaire rotswanden. Ga op expeditie naar de bron van de Huveaune of breng een bezoek aan eeuwenoude kasteelruïnes. Ook de populaire stad Marseille ligt in de buurt voor wie toe is aan een dagje sightseeing, shoppen en op terrasjes zitten. De Nederlandse beheerders op het park kennen de omgeving op hun duimpje. Ook zij kunnen u van allerlei leuke tips voorzien. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant