Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Gemeente: 'Blijf ook tijdens mooi lente-weekend zoveel mogelijk thuis'

Algemeen

DIEMEN - Er komt een mooi lente-weekend aan, toch roept de gemeente inwoners van Diemen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan voor een boodschap of een klein ommetje en niet om te recreëren. 

"Zoek geen drukke plekken op zoals parken en pleinen en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van corona en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit. Uit voorzorg wordt er een aantal aanvullende maatregelen genomen. In de hele regio Amsterdam-Amstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtreding wordt sneller beboet", aldus de gemeente.

Geen brugbediening voor recreatievaart

Er geldt beperkte toegang tot een aantal parken in de regio en er vindt actieve monitoring van de drukte plaats, ook voor een aantal fietsroutes. Er geldt een vaarverbod voor pleziervaart in de Amsterdamse grachtengordel en het Wallengebied. Sluizen en bruggen worden in de hele regio Amsterdam-Amstelland alleen nog geopend voor de beroepsvaart en niet voor plezierboten. In Diemen geldt dat dus voor de beide bruggen over de Weespertrekvaart. 

Het vaarverbod geldt vooralsnog alleen voor zondag, maar kan worden verlengd en ook uitgebreid worden naar een groter gebied. Voor de komende periode blijft de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet te recreëren. 

Oproep aan ouders: kies voor een rustige speelplek

Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de regels om afstand te houden en samen te spelen voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt opgeroepen: kies voor een rustige speelplek en blijf zoveel mogelijk afstand houden.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief