Afbeelding
Partnerbijdrage

Waar moet je rekening mee houden bij het uitzoeken van een leesbril?

Algemeen

Heb ik een leesbril nodig? Deze vraag wordt steeds vaker gesteld door Nederlanders die moeite hebben met lezen. Dit besef komt vaak wanneer iemand ontdekt dat het toch steeds lastiger wordt om woorden en letters te lezen. Een boek of krant wordt dan namelijk steeds vaker dichtbij het gezicht gehouden. In dat geval kan een leesbril zeker een aanrader zijn. Deze heeft namelijk glazen op sterkte, waardoor je een boek of krant weer op een normale afstand van jouw gezicht kunt houden.

Goedkope of aangemeten leesbril?

Tijdens jouw zoektocht naar een geschikte leesbril ontdek je al snel genoeg dat er verschillende soorten mogelijkheden zijn. Allereerst kun je kiezen voor een aangemeten leesbril. Zo’n bril koop je doorgaans bij een opticien. Het voordeel is dat er een oogmeting aan vooraf gaat, waardoor je zeker weet dat je een bril met de juiste sterkte hebt. Nadeel van een aangemeten model is de prijs. Deze ligt namelijk een stuk hoger dan de prijs van een leesbril die je in een winkel bij jou in de buurt koopt. Hecht je niet veel waarde aan een leesbril die precies de juiste sterkte heeft? Dan zijn goedkope leesbrillen waarschijnlijk meer wat voor jou. Indien je na een tijdje toch ontdekt dat je een leesbril niet prettig vindt, heb je niet onnodig veel geld betaald.

De uitstraling

De sterkte van een leesbril is natuurlijk het belangrijkste. De bril moet jou immers helpen om weer beter te kunnen lezen. Veel Nederlanders gebruiken hun leesbril alleen binnenshuis. Wil je jouw bril bijvoorbeeld ook gebruiken op het werk? Dan is het fijn als deze er natuurlijk ook nog een beetje mooi uitziet. Gelukkig is het tegenwoordig niet lastig om een mooie leesbril te vinden. Leesbrillen zijn er vandaag de dag namelijk in allerlei kleuren en vormen. Ga dus vooral niet over één nacht ijs bij het kiezen van een geschikte leesbril. Nee, neem vooral rustig de tijd om te bepalen welke bril bij je past!

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief