Afbeelding
Partnerbijdrage

Uw auto spik en span, van de lak tot de automatten

Algemeen

Veel mensen zijn trots op de auto waar ze in rijden. Het is een soort tweede thuis, waar u wekelijks heel wat uurtjes in doorbrengt. Aan het einde van een lange dag is het als een eigen cocon waarin u de werkdag achter zich laat en transformeert tot de mindset voor thuis. Die plek houdt u daarom graag schoon en netjes. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent en blijft uw stalen ros in topconditie, van de lak op het dak, tot de automatten op de vloer.

Om door een ringetje te halen
Vooral de buitenkant van de auto krijgt heel wat te verduren. Om de lak blinkend schoon te houden, is regelmatig wassen dan ook onvermijdelijk. Hiervoor kunt u het beste autoshampoo of een was en waxmiddel gebruiken, in combinatie met een speciale borstel die kan worden aangesloten op de tuinslang.

De lak echt als nieuw laten lijken, doet u door te polijsten. Dat kan met de hand of met een speciale poetsmachine. Het polijstmiddel brengt u aan op de auto, waarna u het blijft inwrijven tot het niet meer te zien is. Voor liefhebbers van de eerste Karate Kid film zal dit een bekende beweging zijn. Vanuit de pols, en draaiende bewegingen. Het is even een klus, maar verkleuringen en kleine krasjes zijn daarna niet meer zichtbaar!

Een schoon interieur in een gelikte laklaag
Ook het interieur van uw auto is belangrijk. Dat is immers waar u de meeste tijd doorbrengt en waar u zelf het meeste van ziet. Bovendien wordt het lastig om de stress van een werkdag achter te laten als het interieur van uw auto doet denken aan een vuilnisbelt. Stofzuigen dus, die stoelen, vloer en automatten!

Met een speciale cockpitspray geeft u ook harde oppervlakken zoals het dashboard een mooie glans. Leren stoelen vragen om een gedegen onderhoud om het leer soepel te houden en scheurtjes te voorkomen. De juiste middelen hiervoor zijn te krijgen via de meeste autodealers en garagebedrijven.

En vergeet tenslotte ook de automatten niet. Het zijn zeker niet de meest in het oog springende delen van de auto, maar een vieze of beschadigde automat kan al uw harde werk teniet doen en de uitstraling van de auto verpesten. Bovendien zijn automatten van goede kwaliteit belangrijk om veilig de weg op te kunnen. Zijn de huidige matten versleten of niet meer goed schoon te krijgen? Dan zijn goed passende vervangers dus essentieel. Gelukkig kunt u eenvoudig automatten online bestellen op kenteken, zodat een goede pasvorm gegarandeerd is.

Automatten op maat voor ieder merk 
Of u nu op zoek bent naar automatten voor uw Fiat of Audi-automatten nodig heeft: een goede pasvorm is belangrijk. Niet alleen als de finishing touch op dat flink opgeknapte interieur, maar vooral ook om te voorkomen dat de mat straks gaat schuiven tijdens het autorijden.

De online leverancier Mijnautomatten.nl levert perfecte pasvorm automatten voor vrijwel ieder model van elk type auto. Iedere order wordt op maat gesneden door een computergestuurde snijmachine. Zoeken gaat heel eenvoudig op kenteken, zodat u er gerust op kunt zijn dat u de juiste pasvorm bestelt. Dus of het nu om een Fiat, Audi of ander merk auto gaat: hier vindt u altijd automatten op maat.

Omdat het oog ook wat wil, kunt u de matten volledig zelf samenstellen naar uw smaak en wensen. De matten zijn slijtvast en gaan jarenlang mee. Voer simpelweg uw kenteken in en u ziet direct uit welke matten u kunt kiezen!

Afbeelding

Uit de krant