Afbeelding
Foto: Noorderbreedte

'We zitten nu thuis' is steun in de rug

Algemeen

DIEMEN - Een hart onder de riem. Het is naast alle ellende die corona tot gevolg heeft, momenteel een veel gehoorde uitdrukking. En dit is precies wat meester Vince (van de Beek), juf Claudia (de Jong) en volkszanger Wesly Bronkhorst in allerijl hebben gemaakt; een muzikaal hart onder de riem met de titel 'We zitten nu thuis.'

Weesper Vince van de Beek werkt sinds begin dit schooljaar als meester Vince op de Brede School Noorderbreedte in Diemen, dat valt onder de stichting Florente Basisscholen waar ook Brede School Kors Breijer, Van der Muelen en de Terp in Weesp bij zitten. Hier weet hij zich omringd door een fijn team, met onder anderen ‘Juf Claudia’ de Jong met wie hij samen de klas draait.

Contactmomentje

In de huidige verwarrende tijden waarin kinderen thuis via een beeldscherm les krijgen hadden Claudia en Vince afgelopen zondag even via beeldscherm ‘een contactmomentje.’ Daar kwam al snel ter sprake dat het een goed idee zou zijn dat de leerlingen een steuntje in de rug zouden krijgen in deze ook voor hen verwarrende tijden. 

“Het idee was om de kinderen van de school te laten zien dat ondanks dat zij nu thuis zitten en er onderwijs op afstand wordt gegeven zij toch samen één zijn”, laat Vince weten. Met de taallessen, aardrijkskunde, geschiedenis en noem alle andere statische vakken maar op komt het allemaal wel goed, maar op deze school is ook veel aandacht voor creativiteit en muzikaliteit en de wekelijkse muzieklessen zitten er nu even niet in. Daar konden ze wel wat mee.

De partner van juf Claudia had namelijk een mooi gedicht gemaakt met als titel ‘We zitten nu thuis’, waarmee de leerkrachten de kinderen laten weten dat zij ontzettend trots zijn op hoe zij omgaan met onderwijs op afstand. Dit opbeurende gedicht is afgelopen maandag aan ze gepresenteerd. Die partner is echter niet zomaar iemand, maar is de bekende volkszanger Wesly Bronkhorst, die regelmatig in Weesp optreedt en bekend kan zijn van het lied ‘Trots op jou.’ 

Een lied

En met een muzikale Vince van de Beek – hij speelt gitaar – een zanger die maar wat graag wilde meewerken en een juf die het allemaal goed weet te coördineren, was de optelsom al snel gemaakt: hier moest een lied van komen. In Nederhorst den Berg vonden ze een studio waar ze een professionele opname konden maken (uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter-regel) en binnen de kortste keren stond het bewerkte gedicht waar Vince muziek onder heeft gezet als lied op de band. Dit lied kreeg de titel ‘We zitten thuis’ en is inmiddels aan de leerlingen van de Noorderbreedte aangeboden.

Hier blijft het niet bij, want ook de leerlingen alle andere scholen die onder Florente vallen krijgen het lied en er is een grote kans dat het daarna via YouTube over de rest van Nederland zijn weg vindt.

Alleen, het is nog niet helemaal af. Er is nu een filmpje van de opname van het lied, maar Claudia, Wesly en Vince zouden het leuk vinden als er ook een clip bij zit. En daar hebben ze zo hun gedachten over.

Oproep

“Het filmpje is doorgestuurd aan de leerlingen met erbij de oproep om een filmpje te maken waarbij het refrein wordt meegezongen terwijl de leerkrachten de coupletten voor hun rekening nemen. Deze worden dan verwerkt in een videoclip waarbij alle kinderen en leerkrachten voorbij zullen komen. “Op deze manier staan de kinderen toch met elkaar in verbinding en zijn ze ondanks de afstand nu toch samen bezig", zegt Claudia.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief