Afbeelding
Foto: RIVM

Alle samenkomsten en evenementen verboden tot 1 juni

Algemeen

DIEMEN - Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor bijeenkomsten met minder dan 100 personen. Minister Grappenhaus (Justitie en Veiligheid) heeft dit vanavond bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Den Haag. De persconferentie vond plaats na crisisoverleg van het kabinet.

Burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om op te treden als de regels worden overtreden. Ze kunnen dan makkelijker winkels, parken en stranden sluiten. De politie kan forse boetes uitdelen als drie of meer mensen niet 1,5 meter afstand tot elkaar houden en ze geen gezin zijn. Boetes voor particulieren kunnen oplopen tot 400 euro, boetes voor bedrijven tot 4.000 euro. 

Ook bezoek in huis moet worden beperkt tot drie mensen, aldus minister Grapperhaus.                                                                                                                               

Het kabinet neemt op 6 april een besluit of scholen langer dicht moeten blijven.

Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maakte bekend dat als één lid van een gezin koorts heeft het hele gezin thuis moet blijven. 

Winkels moeten een 'scherp deurbeleid' voeren, zodat er niet te veel mensen binnen zijn. De burgemeester kan winkels die zich daar niet aan houden sluiten of de eigenaar een boete opleggen tot 4000 euro. 

Kijk hier voor de nieuwe maatregelen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief