Extra aandacht voor kwetsbare personen

DIEMEN - Juist in deze periode is het goed dat er extra aandacht is voor de groep kwetsbare ouderen. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. 

Buurthulpdienst

De Buurthulpdienst van Diemenvoorelkaar is beschikbaar voor een praatje of voor telefonische hulp bij kleine problemen met computer, tablet, tv of e-reader. De Buurthulpdienst blijft ook boodschappen doen voor de abonnees die zich daarvoor hebben aangemeld. Zelfstandig wonende Diemenaren van 75 jaar of ouder, die geen abonnee zijn, kunnen zich kosteloos aanmelden bij de Buurthulpdienst om gebruik te maken van de boodschappendienst. De aanmelding kan op dit moment telefonisch gedaan worden: Buurthulpdienst, Diemenvoorelkaar: 020-314 47 00 (bereikbaar van maandag  tot en met donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur).

Diemenvoorelkaar

De website van ‘Diemen voor elkaar’ brengt initiatieven bij elkaar. Mensen die hulp willen hebben of die hulp willen aanbieden kunnen elkaar vinden via https://www.diemenvoorelkaar.nl/coronahulp. Ook het Rode Kruis heeft een netwerk van burgerhulpverleners: Ready2Help. Mensen die actief willen bijdragen kunnen zich aanmelden via https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/. 

Ouderenbond

Ouderenbond ANBO heeft een speciale telefoonlijn geopend voor ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken. Het nummer is: 0348 466 666. Daarnaast is er voor ouderen ook de Luisterlijn via telefoon 0900 0767 voor wie behoefte heeft aan een gesprek. Ook het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen, die door de corona-uitbraak hun huis niet uit kunnen, terecht kunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070-4455888.

Meer berichten