Afbeelding
Actueel

Scholen, kinderopvangcentra en horeca gaan dicht

Algemeen

DIEMEN - De scholen en kinderopvangcentra gaan morgen niet open en ook de horeca moet de deuren sluiten. Alles blijft dicht tot en met 6 april. 

Ook sport- en fitnessclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops gaan dicht, maakte minister Bruins tijdens een live persconferentie bekend. "We vragen alle Nederlanders bovendien om waar mogelijk gepaste afstand van elkaar te bewaren, ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. U kunt als richtlijn ongeveer 1,5 meter afstand hanteren", zei Bruins. Morgen spreekt premier Rutte het land toe via de televisie.

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven, aldus de NOS. Minister Slob gaf aan dat eindexamenleerlingen hoge prioriteit krijgen.

"Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines. Dit weekend bleek dat veel mensen weinig boodschap hadden aan de adviezen om een beetje uit elkaars buurt te blijven; in veel steden zaten horecagelegenheden en terrassen vol", meldt de NOS op haar website.

Bekijk hier de lijst van maatregelen van de overheid.

Bekijk hier de lijst van cruciale beroepsgroepen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief