Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Uitwerking maatregelen inzake corona-virus

Algemeen

DIEMEN -  De gisteren aangekondigde maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus hebben ook in Diemen effect. 

Onderstaand een overzicht. Dat is de stand van 13 maart 2020, 15.00 uur. De gemeente raadt inwoners van Diemen aan om de berichtgeving te blijven volgen.

Huisbezoeken Wmo

De gemeente is terughoudend met huisbezoeken, doet dat alleen in urgente gevallen. Waar het kan wordt gebruik gemaakt van telefonisch contact. 

Leerplicht

De gemeente snapt dat mensen zich zorgen maken en een eigen verantwoordelijkheid hebben voor de gezondheid van hun kinderen. Daarom wordt de komende twee weken soepel omgaan met de handhaving van de leerplicht. 

Sportaccommodaties

De binnen- en buitensportaccomodaties (sporthallen en sportpark) in Diemen zijn gesloten. Verenigingen hebben in overleg met NOC/NSF en hun bonden besloten om activiteiten stil te leggen. Uitzondering geldt daarbij voor het gymnastiekonderwijs en naschoolse opvang. 

Zwembad

Het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran blijft open, maar hanteert een grens van 100 mensen bij toelating. Grootschalige bijeenkomsten zoals Aquadisco zijn afgelast. De sportzaal bij het zwembad wordt wel gesloten, behalve voor gymnastiekonderwijs en naschoolse opvang. 

De Omval

Stichting De Omval heeft besloten om theatervoorstellingen en filmvertoningen met meer dan 100 reserveringen af te gelasten. Dat betreft de voorstelling van Guido Weijers op woensdag 25 maart. Jazz & Drinks van Studio DMN op zondag 15 maart gaat niet door. 

Bibliotheek

De bibliotheek in Diemen is door OBA gesloten. 

Raadsvergadering

De raadsvergadering van 26 maart gaat vooralsnog door. Insprekers kunnen aanwezig zijn, maar de publieke tribune is gesloten, dus toehoorders moeten via de livestream van het DiemerNieuws de vergaderingen volgen. 

Inloopavond

De inloopavond van 17 maart over de Verkeersstructuur Diemen-Zuid is afgelast. De gemeente bekijkt nog op welke manier de inwoners goed in de gelegenheid kunnen worden gesteld om kennis te nemen van de plannen voor de verkeersstructuur in Diemen-Zuid. Daarover zal de gemeente op een later moment communiceren. 

Daarom Diemen

De netwerkbijeenkomst van Daarom Diemen op 18 maart is afgelast, over de wijze waarop de winnaar van de Daarom Diemen Challenge bekend wordt gemaakt, beraadt de organisatie zich nog.

Markt

De markt op het Diemerplein op woensdag 18 en woensdag 25 maart gaat vooralsnog door. 

De Landelijke Opschoondag op 21 maart gaat niet door.

Arent Krijtsstraat 

Er is nog geen besluit genomen of de inloopbijeenkomst over de bouwplannen in de Arent Krijtsstraat 1 op 24 maart doorgaat. Komende week volgt uitsluitsel.

Compostdag

De landelijke compostdag op 28 maart gaat vooralsnog door, het programma wordt mogelijk aangepast.

Uit de krant